• ötüken kars

Ağrı'da İstihdam Kapıları İçin İşbirliği

27 Ocak 2021 09:09

Ağrı'da İstihdam Kapıları İçin İşbirliği

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ağrı’nın İstihdam Kapıları İçin İşbirlikleri Güçlendiriliyor

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, SERKA Ağrı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan Özince ve Sanayi, Ulaştırma, Enerji Birim Başkanı Ramazan Doğaner ile birlikte imalat sektörünü yerinde incelemek üzere Ağrı’da sürdürdüğü temaslar çerçevesinde ilgili kamu kurumlarını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Genel Sekreter Taşdemir ve birim başkanları ilk olarak Ağrı Ticaret İl Müdürü Şakir Pelit’i ziyaret etti. Ağrı Valiliği ve İran Maku Valiliği arasında 1992 tarihinde yapılan protokol ile Doğubayazıt İlçesinde kurulan, ekonomik, sınai ve ticari faaliyetlere ivme kazandırılması ile bölgedeki esnaf ve tacirlerin vergi kolaylıkları sağlanarak ticaret yapmasına imkân veren Sarısu Ticaret Merkezi’nin durumu ve geleceğinin ele alındığı görüşmelerde, ayrıca Ajans’ın destekleri ve bölgeye daha fazla yatırım çekilerek istihdamın artırılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Taşdemir ve birim başkanları daha sonra Ağrı KOSGEB Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, İl Müdürü Abdülmelik Taşkın ile görüştü. Yapılan bu görüşmede ise Ağrı’nın özellikle son yıllarda tekstil yatırımcıları için cazibe merkezi haline gelmesi, Ajans’ın ve KOSGEB’in destek ve teşvikleri, yatırımcıların ihtiyaçları, yatırım alanları, istihdam sayıları ve gelecek dönem için yatırım hedefleri görüşüldü.

Yapılan her iki görüşmede de Ağrı’nın imalat sektörü ve sınır ticareti için yakaladığı ivmenin artırılması için Ajans, KOSGEB ve Ticaret İl Müdürlüğünün kurdukları işbirliği ile gayret gösterilmesi konularında mutabık kalındı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.