AFAD ÇANTANIZ HAZIRMI?

14 Mart 2021 14:26

AFAD ÇANTANIZ HAZIRMI?

KARS PUSULA / ADEM ALP

AFAD Müdürü Oktay Aygan, Afet ve Acil Durum Çantasının önemini anlatarak vatandaşları “Çanta” hakkında bilgilendirdi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından belirlenen “Türkiye’de 2021 yılı Afet Eğitim Yılı” ilan edildi. Bu nedenle Kars AFAD Müdürlüğü ekipleri il genelinde eğitimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Eğitimler kapsamında olası Afet durumunda vatandaşlarımızın yapması gereken kurallar görsel materyaller ile anlatılıyor. Vatandaşların, Afet durumunda uymaları gereken kuralları ve ihtiyaçlarını anlatan, Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, afet ve acil durum çantasını da her eğitim esnasında anlatarak vatandaşları “Deprem Çantası” oluşturmaları konusunda uyarıyor.

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdür Aygan, yaptığı açıklamada; “Afet sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir Afet ve Acil Durum Çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir.” dedi.

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin bulunduğu bir Afet ve Acil Durum Çantasının hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olmasının önemli olduğuna değinen AFAD Müdürü Aygan, “Çanta, sorumlu olduğunuz kişi/kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarınız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir. Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalarınız varsa bunları kendiniz giderebilirsiniz. Bu tip durumlar için afet çantanızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip, çantanızı kolay ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası sadece evinizde değil, iş yerinizde de olmalıdır.” diye konuştu.

Aygan; Çanta içerisinde bulunan malzemeler; 1 adet ilk yardım çantası, su, kuru gıda, maske, çöp poşeti, yağmurluk, ısı kaybı önleyici alüminyum örtü, düdük, özel evraklar, kalem ve not defteri, diş macunu ve fırçası, el feneri, radyo ve piller, sabun, peçete, koli bandı (sızdırmazlık amaçlı) gerekli görebileceğiniz her türlü malzeme içerisinde bulundurunuz dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.