%50 Hibe Desteğine KDSYB'den Proje Desteği

13 Şubat 2024 09:20

%50 Hibe Desteğine KDSYB'den Proje Desteği

KARS PUSULA / ADEM ALP

Tarım Bakanlığı tarafından verilen %50 hibe desteklerinden yararlanmak isteyen yetiştiricilere ve çiftçilere Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden Proje Desteği. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanı Eren Alp şu bilgileri verdi; “Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak kurmuş olduğumuz Uzman Proje Danışman ve Mimar Kadrolarının Tarım İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğünün de katılımı ve destekleri ile birlikte, yüzde elli devlet destekli ahır yaptırmak isteyen yetiştiricilerimize destek sağlamak için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bütün üreten yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olması ile birlikte bereketli günler diliyoruz.” 
Başkan Alp, "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 29 Aralık 2023 tarih ve 32414 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Proje kapsamında, hibeye esas proje tutarının %50’sine (KDV Hariç) hibe yoluyla destek verilir. Yatırımcılar hibeye esas proje tutarının %50’si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı ve toplam tutara ait Katma Değer Vergisi (KDV)’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle birlikte projesini hazırlamaktadır. Bizler de Damızlık Birliği olarak yetiştiricilerimizin yatırım hibe programına proje hazırlama sürecinde Uzman Proje Danışman ve Mimar Kadrolarımızla destek sunmaktayız dedi.  
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.