• ötüken kars

30 ZANLI ADLİYEYE ÇIKARTILDI

Kendini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşları dolandırılan çetenin zanlıları adliyeye sevk edildi.

22 Ekim 2020 10:16

30 ZANLI ADLİYEYE ÇIKARTILDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuyla alakalı kendilerini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşları arayarak kimlik bilgileri ve banka kart bilgilerini almak suretiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 3 farklı çete çökertildi.

Kars merkezli İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyonda A.K., A.S., B.C., B.G., C.A., F.K., G.A, H.A., H.K., H.Ş., İ.Ç., İ.K., İ.K., K.B., K.T. K.Ü. M.C., M.E.B., M.Ö., M.U., O.T.D., P.B., P.K., S.D., S.S., Y.Ç., Y.E., Y.E.Ö., Z.K. ve Z.T. şüpheliler yakalanarak Kars’a getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 şüpheli şahsın ise aranması sürüyor.

Düzenlenen operasyonda çete liderlerinin de aralarında bulunduğu öğrenilen şahısların ev aranmasında polis ekipleri tarafından 2 ruhsatsız tabanca, 5,55 gram uyuşturucu madde, 40 cep telefonu, 10 laptop, 4 USB flash bellek, ve çok sayıda sim kart ile kredi kartı ele geçirildi.

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertilen merdiven altı çağrı merkezlerinin son 1 yılda yaklaşık 14 milyon lira para akışının olduğunu tespit ettikleri ve suç işlemek amacıyla kurulan yüzlerce sanal banka hesaplarına bloke koydukları öğrenildi.


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.