23 NİSAN TÖRENLE KUTLANDI

23 Nisan 2021 12:08

23 NİSAN TÖRENLE KUTLANDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da koronavirüs tedbirleri nedeniyle pandemi koşulları altında kutlanıyor.
Kutlama etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı önünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenledi. Törende Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay burada bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeniyle törene az sayıda öğrenci katıldı. Törende milli eğitim müdür yardımcıları ile birlikte az sayıda okul müdürü de hazır bulundu. Törenin ardından Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, programa katılan öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Çelenk Koyma Töreninde açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1924 yılında bu günü bayram ilan ederek çocuklara armağan ettiğini hatırlattı.
Tüm çocukların bayramını kutlayan Müdür Acay; “19 Mayıs 1919 Günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’dan başlayarak Amasya gezileri, Erzurum ve Sivas kongrelerinden sonra yurdun her tarafından gelen temsilciler ile 23 Nisan 1920 Günü Ankara da ilk TBMM ‘ni kurarak kurtuluş savaşını ve birçok mücadeleyi bu meclisin iradesi ile gerçekleştirmiştir. Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1924 yılında bu günü bayram, 23 Nisan 1929 yılında ise bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Halen ülkemizde ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde bugünleri Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamaktayız. Son iki yıldır maalesef Koronavirüs salgınından dolayı birçok etkinlik meydanlarda ve okullarımızda kutlanılamamaktadır. Ancak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin evlerinde bu bayramı aynı coşkuyla kutlamaktadırlar. Bu vesile ile bende tüm Kars halkının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bugünün çocukları, geleceğimizin büyüklerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Öte yandan Kars’ta kamu kurum ve kuruluşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kentte konvoy düzenledi.
Kars Valiliği önünde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kars Belediyesi, AFAD ve UMKE araçları bir araya gelerek “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” pankartını astılar. Araçlar daha sonra sirenler çalarak kentte konvoy düzenledi.
Ayrıca Kars Belediyesi anons merkezinden kent genelinde çocuk şarkıları çalarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.