2 bin 307 Kovid hastasına hizmeti verdi

10 Şubat 2021 08:54

2 bin 307 Kovid hastasına hizmeti verdi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Harakani Devlet Hastanesinde 1 Mart 2020-31 Aralık 2020 tarihleri arasında 2 bin 143 hasta Kovid pandemi servisi ve 164 hasta ise yoğun bakım ünitesi olmak üzere toplam 2 bin 307 hastaya hizmeti verildi.
Kars Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mutlu Şahin hastanenin son durumunu ve pandemi sürecinde hastalara verilen hizmet hakkında açıklama yaptı.

328 yataklı Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde 148 yatağın kovid servisine ayrıldığını belirten Şahin, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Kovid-19 pandemisi sürecinde Kars Harakani Devlet Hastanesi olarak 93 uzman hekim, 40 pratisyen hekim, 258 hemşire, 138 ebe ve 210 deneyimli yardımcı sağlık personelimiz ile 1 Mart 2020-31 Aralık 2020 tarihleri arasında 2 bin 143 hastamıza Kovid pandemi servislerimizde, 164 hastamıza ise yoğun bakım ünitemizde tedavi hizmeti verildi. Hastanemiz 328 yataklı olup 148 yatağımız sadece Kovid hastalarımıza ayrılmıştır. Sürecin başından itibaren tüm hastalarımız, iki enfeksiyon uzman hekimimizin öncülüğünde, tüm branş hekimlerimiz ve hastanemiz enfeksiyon kurulu ile güncel tedavi yaklaşımları baz alınarak, hasta özelinde değerlendirilerek tedavi edilmiştir.” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Yoğun bakım ünitelerimiz genişletilmiş olup, 6 anestezi ve reanimassyon uzman hekimimizin takibinde 3. basamak yoğun bakım ünitemiz 19 yatak, 2. basamak erişkin yoğun bakım ünitemiz 14 yatak ve 7 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimimizin takibinde yenidoğan bakım ünitemiz 12 yatak olmak üzere hastanemiz toplam 45 yoğun bakım ünitesi yatağı, 38 solunum destek cihazı ve 18 yüksek akımlı girişimsel olmayan solunum destek cihazı ile yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımıza hizmet vermekteyiz.”

Pandemi harici aylık ortalama 36 bin hastaya polikliniklerde hizmet verildiğini açıklayan Şahin, “Pandemi süreci boyunca hastanemiz kovid dışında tüm hastalarımıza bulaş riskini en aza indirerek hizmet vermeye devam etmiştir. Polikliniklerimizde aylık ortalama 26 bin hastamıza, acil servisimizde ise 7 gün 24 saat hizmet esasına dayalı olmak üzere aylık ortalama 10 bin 300 hastaya, toplamda yaklaşık 36 bin hastamıza hizmet verilmiştir. Aynı zamanda kemoterapi ünitemizde tedavi ihtiyacı olan hastalarımız mağdur edilmeyerek 65 takipli hastamız sağlık hizmet erişimine devam etmeleri sağlanmıştır. 15 bin 900 hastamız ilgili uzman hekimlerce opere edilmiş olup, kadın doğum servisimizde 3 bin 70 hastamız sağlıklı doğum ile bebeklerine kavuşmuşlardır.” ifadesini kullandı.

Şahin 15 yataklı serviste koronavirüs aşısının başladığını da anımsatarak, “14 Ocak 2021 tarihinden itibaren 15 yataklı bir servisimiz aşılama alanı olarak belirlenmiş ve deneyimli sağlık personelimiz gözetiminde tüm Türkiye ile birlikte sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere aşılama programına başlanılmıştır. İlerleyen dönemlerde bakanlığımızın ve bilim kurulumuzun belirlediği program ile hastanemizde halkımıza da aşı hizmeti verilecektir. Tüm sağlık çalışanlarımız kendi hayatlarını ikinci plana atarak, kendilerini hastaların bakım ve tedavilerine adamış olup özveri ile görevlerini yerine getirmişlerdir. Süreç içerisinde sağlık çalışanlarımız da bu hastalıkla savaşmış ve tedavilerinin tamamlanması ile görevlerinin başına geri dönüp, hizmet vermeye devam etmişlerdir. Kendilerine bu özverili çalışmaları için şahsım adına teşekkür eder, siz değerli halkımıza bu süreçte biz sağlık çalışanlarına karşı desteklerini esirgemedikleri ve kurallara uyarak bu zorlu süreçte bizlerle beraber savaştıkları için tüm ekip arkadaşlarım adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.