173. YILINI KUTLADI

KARS KADASTRO İL MÜDÜRLÜĞÜ 173. YILINI KUTLADI

21 Mayıs 2020 13:49

173. YILINI KUTLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP


Tapu Kadastro Teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı. Tapu Kadastro Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kars'ta tören düzenledi. Pandemi tedbirleri nedeniyle tören kısıtlı gerçekleştirildi.
Kars Kadastro İl Müdürü Hüseyin İlhan Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sınırlı sayıda personelin katıldığı törende yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Töreninin ardından İlhan ve beraberindeki heyet daha sonra Kars Valisi Türker Öksüz'ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Öksüz ise Tapu Kadastro Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümünü kutladı.
İlhan gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulduğunu ve Cumhuriyete kadar çeşitli isimler altında görevini sürdürdüğünü söyleyerek, “1924 yılında Tapu Umum Müdürlüğü Teşkilatı kuruldu. Bu teşkilat bünyesine 1925 yılında 658 sayılı Kanunla kadastro birimi ilave edilmiştir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bugünkü yapısı ve hedefleri 29 Mayıs 1936 tarih ve 2997 sayılı Kanunla belirlenmiştir. Kars'ta yüzde 99 oranında kadastro çalışmaları tamamlandı. Kars ili Merkez, Sarıkamış ve Arpaçay ilçe merkezlerinde kadastro güncelleme çalışmalarına başlanılmış olup yıl sonu itibariyle kadastro paftalarına sıhhat kazandırarak vatandaşlarımıza en kaliteli bir şekilde hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Müdürlüğümüzde tescile konu olmayan aplikasyon ve parseli yerinde gösterme gibi işlemlerde büyük bir talep olup, bu işlemleri en kısa sürede, vatandaş memnuniyetini en iyi şekilde karşılayacak şekilde yapmaktayız ve bu şekilde yapmaya devam edeceğiz.” dedi.













Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.