16 AYLIK HASRET SONA ERDİ

04 Temmuz 2021 15:30

16 AYLIK HASRET SONA ERDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

1 Temmuz’da kalkan yasaklar sonrası düğün sezonu da başlamış oldu. Koronavirüsü tedbirleri kapsamında uzun süredir yapılamayan düğünler 1 Temmuz itibarıyla belirlenen kurallar çerçevesinde yapılmaya başlandı. Koronavirüs pandemi salgını nedeniyle 2020 Mart ayı itibarıyla ara verilen sünnet ve evlilik hayalleri yeniden yeşermeye başladı. Kimi aile çocuklarının sünnet düğününü yaparken, kimi çiftler ise hayalini kurduğu evlilik için düğün salonlarının yolunu tuttu.

Koronavirüsü nedeniyle düğünler bir süredir yapılamıyordu. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle belirlenen bazı kurallara uyulmak şartıyla 1 Temmuz’da düğünler tekrar yapılmaya başlandı. Kars’ta da yeniden başlayan düğünlerde kullanılan gelin arabası ve sünnet arabasının süslenmeleri düğünler kadar renkli görüntüler oluşturuyor.

Sabah erken saatlerde çiçekçilerin önünde adeta oluşturulan araç süsleme kuyruğu çiçekçileri mutlu ediyor. Çiçekçi Bulut Aydın 1 Temmuz itibarıyla kalkan yasaklar düğün ve sünnet için bekleyen aileleri de harekete geçirmiş oldu. Uzun süredir yaşadığımız ekonomik sıkıntıları artık yavaş yavaş aşmaya başladık dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.