101. YILIN KUTLU OLSUN

101. YILIN KUTLU OLSUN

18 Mayıs 2020 14:23

101. YILIN KUTLU OLSUN
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı yayınladı. 
Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi; 19 Mayıs 1919 tarihinin 101.yıl dönümünü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı ve Cumhuriyetimizin kurulmasına kadar uzanan sürecin ilk adımı olması sebebiyle coşkuyla kutluyoruz.
"Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız." 
Yıldırım; Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihini gençlerimize bayram olarak armağan ederek bu güne ayrı bir anlam ve önem katmıştır. Hiç şüphesiz ki tarih boyunca ayakta kalmayı başaran milletler, geçmişini bilerek özüne sahip çıkmış, gelenek ve kültürlerini nesilden nesile aktarmışlardır. Türk gençliği ise Türk Milletinin geleceği, umudu olarak, gelecekte ülke yönetiminde söz ve hak sahibi olacak ve her alanda gösterdikleri başarılarla Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacaktır. Bu konuda onlara olan güvenimiz tamdır. Milli mücadelemizin başlangıcı olan bu özel günün 101. yıldönümünde Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.




Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.