• ötüken kars

MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI

KARS İL MÜFTÜSÜ YUSUF EVİŞ YAPTIĞI AÇIKLAMADA MÜBAREK ÜÇ AYLARIN BAŞLADIĞINI DUYURDU.

25 Şubat 2020 15:13

MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, Ramazan ayının da içinde bulunduğu mübarek üç ayların başladığını belirtti. Müftü Eviş, Ramazan ayının da içinde bulunduğu mübarek üç ayların başladığını belirterek, "Recep ayı bugün itibariyle (25 Şubat 2020 Salı) başlamış bulunuyor. Perşembeyi Cumaya bağlanan gece  (27 Şubat 2020) Regaip Kandili idrak edilecek. Arzu, istek, emel ve tutku gibi anlamlara gelen rağbet kelimesinin çoğulu olan Regaib, geleceğe ve istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı verir, rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Unutulmamalıdır ki gem vuramadığı arzular, dizginleyemediği istekler, frenleyemediği tutkular, söz geçiremediği şehvet, heva ve hevesler, terbiye edemediği nefis, Rabbine yöneltemediği rağbet ve regaib, insanoğlunun en büyük sorunudur. Bugün de hem yerel hem de küresel ölçekte tüm insanlığı çepeçevre kuşatan sorunların temelinde bunlar yatmaktadır.

Peygamber Efendimiz, Recep ayı girdiğinde, 'Allah'ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur' şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir. Müminler her yıl içtenlikle yaptıkları dualar, samimi tevbeler ve ibadetlerle Regaib Gecesi'ni ihya ederek huzur bulmaktadır. Bizlere tüm rağbetimizi Rabbimize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe dair duygu, düşünce, tutku ve isteklerimizi iman bilinciyle gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

Bununla birlikte; büyük hayır ve bereketlerle dolu bilinen gecelerden Regaip Kandili, bu ayın ilk Cuma gecesidir." dedi. Müftü Eviş, "Bu anlamıyla Recep Ayı, Allah’u Teala’nın, rahmetinin ve mağfiretinin bolca gelmesi, ikram ve ihsanlarının gürül gürül akıp mümin gönüllere dökülmesi demektir. Bundan istifade eden kulların kalplerini arındırıp cilalaması ve ihya etmesi demektir. Regaip Gecesi, Recep Ayının ilk Cuma gecesidir. Muhakkak ki, her Cuma gecesi kıymetlidir; ama bu iki gecenin birleşmesiyle bu gecenin kıymeti daha da artıyor. Allah’u Teala, bu gecede müminlere rağbet ediyor."  diyen Müftü EVİŞ; “bu vesileyle mübarek üç ayların şehrimize, ülkemize, ümmeti Muhammed'e ve bütün insanlığa hayır ve bereket getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.



Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.