• ötüken kars

KARS'I YÖNETENLERİ OTOGARA DAVET EDİYORUZ.!

KARS'I YÖNETENLERİ OTOGARA DAVET EDİYORUZ.!

19 Ocak 2020 20:34

KARS'I YÖNETENLERİ OTOGARA DAVET EDİYORUZ.!
KARS PUSULA / ADEM ALP

Bir ilin aynası otogar binasıdır ama maalesef Kars'ın Aynası Utandırıyor.
Kars'ta şehirlerarası yolculukta tercih edilen Kars Otogarı adeta can çekişiyor. Diğer illerden ilimize gelen ve ilk defa Kars'ı gören, Kars'ın adına yakışmayan görüntülerle karşılaşan yolcular gördükleri manzara karşısında şaşkına dönüyorlar.
Kars şehirlerarası otogar binasında, yolcu ve otobüs firma çalışanlarını canından bezdiren, başıboş köpekler, kapalı kafeterya, kapalı büfe ve market gibi daha sayılabilecek birçok olumsuzluklarla karşılaşan vatandaşlar içinde bulundukları bu olumsuz manzaranın içinden çıkmak için yetkililerden yardım bekliyorlar. Firma yetkilileri bir ilin aynasıdır otogar binası, ancak bizim aynamız bizi utandırıyor ifadelerini kullandılar. Kars otogar binasının içerisinde bulunan işletmelerin hiç biri çalışmıyor ve aynı zamanda gar binasının bakım ve düzeni hiçbir şekilde kabul edilir gibi değil. Kaloriferlerin kış aylarında bir türlü yanmaması ısınmayan yolcuların oturup çay bile içebilecekleri hiçbir mekânın bulunmaması, otogara gelen yolcuları otobüs firma yetkilileri yerine, başıboş dolaşan köpeklerin karşılaması gibi birçok sıkıntı yaşanıyor.
Kars'ın kanayan yaralarından bir tanesi olan otogar sorununa, dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu bir çözüm getirerek; kent ulaşımının aynı güzergahta sağlanması düşüncesiyle Havalimanı yanında Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün arkasında yeni bir otogar yapımını başlattı. Ancak; ne yazık ki siyasi kin ve çekememezlik Kars'a kazandırılacak bir yatırımın önünü kesti ve bina atıl durumda bırakıldı. Kars Belediye Başkanları her ne kadar basın toplantılarında binayı tamamlayacağız deseler de her hangi bir adım atılmadı.
Otogara gelen yolcular gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini ifade ettiler otogar binasında bulunan firma sahipleri de yaşadıkları olumsuzluğun ortadan kaldırılması için yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade ettiler.
Bizlerde haberimizin başlığında yazdığımız gibi başta Kars Belediyesi ve Kars Valiliği olmak üzere KARS'I YÖNETENLERİ OTOGARA DAVET EDİYORUZ.! sözümüzü ve davetimizi yeniliyoruz. 



























































Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.