DEPREM BÖLGESİNDE BULUNAN AFAD EKİPLERİ KARS'A DÖNDÜ

DEPREM BÖLGESİNDE BULUNAN AFAD EKİPLERİ KARS'A DÖNDÜ

29 Ocak 2020 13:21

DEPREM BÖLGESİNDE BULUNAN AFAD EKİPLERİ KARS'A DÖNDÜ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Elazığ'da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden biri olan ve çalışmalarıyla Elazığ halkının güvenini kazanan Kars Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi görevini tamamlayarak kente geri döndü.
AFAD Kars Müdahale Şube Müdürü Sabri Yükselen başkanlığında Elazığ’da çalışan ekip başarılı çalışmaların ardından şehre geri döndü. 
AFAD ekibini Kars Vali Yardımcısı Tahsin Aksu ve AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan karşıladı. Ekibi tek tek tebrik eden Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, başarılı çalışmalarından dolayı AFAD Kars Müdahale Şube Müdürü Sabri Yükselen başkanlığındaki ekibe teşekkür etti.
AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan yaptığı açıklamada, “Depremden dolayı hepimizin önce yüreği yandı, sızladı ama bu bir kamu görevlisi olmak yada bir maaşlı memur olmak dışında tamamen gönül işi. Kars ekibimiz, insan kurtarmak, enkaza girmek, tırnaklarla enkazı kazımak ve Türkiye’nin de deneyim açısından sayılı ekiplerden birisi olması gurur verici. Ekibimiz ilk günden itibaren enkaza girdiler. Sağolsun moral olarak sayın Valimiz, Vali Yardımcılarımız sürekli bizlerle irtibat halindeydiler, bizlere destek oldular. Arkadaşlarımız görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdiler ve sağ salim bugün Kars’a geri döndüler. Bunun sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Gönül ister ki afetler olmasın, insanlar ölmesin ama bizim de bir gerçeğimiz var deprem üreten bir coğrafyadayız ve depremlerde yaşadığımız acılardan aldığımız dersler onu gösteriyor ki bugün daha hızlı hareket edebiliyoruz, daha organize bir durumdayız. Türkiye bu afette uluslararası bir arama-kurtarma ya da farklı bir yardım kabul etmedi, kendi yaralarımızı kendimiz saracak kapasitedeyiz ve bundan sonra daha da iyi olacağını ümit ediyoruz.” dedi.
AFAD Kars Müdahale Şube Müdürü Sabri Yükselen ise yaşadıklarını anlatarak, “Öncelikle bütün hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyor, Elazığ halkına da geçmiş olsun diyoruz. Hüzün ve üzüntü hissettik, tabi olmamasını isterdik ama olduğu zamanda vatandaşlarımızın yanında olmak, onlara yardım etmek ve onların acılarını dindirmek bizleri rahatlatmasa da rahatlatmaya çalışıyor. Afet ortamı çok farklı bir ortam. Orada gözyaşı var, hüzün var, canlı çıkarıldığı zaman sevinç var, hepsini bir arada yaşıyoruz. Bunlarda bizleri hem üzüyor hem sevindiriyor, Allah bir daha yaşatmasın. Bize verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştık, devletimizin bize bu imkanları sağladığı için daha iyi görevler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Afetsiz günler diliyorum.” diye konuştu.










Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.